KNSB-jeugdclubcompetitie 2011
(fvH)

Afgelopen zaterdag vond in Amersfoort de derde speeldag plaats van de landelijke clubcompetitie voor jeugdteams in de A/B- en de C-categorie, en de tweede speeldag voor D-teams.

In de Meesterklasse C (t/m 14 jaar) staat Unitas C1 na de zesde ronde nog steeds stevig in de middenmoot. Het team won in ronde 5 met 3½-½ van Spijkenisse en speelde in ronde 6 gelijk tegen ASV. Dat laatste zal teleurstellend geweest zijn daar de Arnhemmers gemiddeld 300 ratingpunten minder op de borden brachten.
Adrian Kuiper blijft winnen en heeft nu 4 uit 4, Raymon Oord heeft 3 uit 4.

In de Meesterklasse D (t/m 12 jaar) staat de Paardensprong na zes ronden nog steeds in de onderste regionen. De Hunzeborghbewoners verloren in ronde 4 met 4-0 van De Schaakmaat uit Apeldoorn. In ronde 5 volgde een licht herstel met een 2½-1½ zege op Moira-Domtoren D2, maar in ronde 6 ging het weer mis tegen Landau Axel D2. Wat is er aan de hand met onze jonge helden? In het uitgebreide verslag op de website van de Paardensprong wordt een en ander uit de doeken gedaan.

In de Promotieklasse A Midden Oost (t/m 20 jaar) staat Assen A1 na vijf ronden in de middenmoot. De Drenthen wonnen in ronde 4 met 3-1 van Hooglands SG A1 en speelden in ronde 5 gelijk tegen Amersfoort A2. Arjan Dwarshuis doet het hier relatief het best met 2½ uit 4.

Alle overige uitslagen, standen, verslagen foto's en video's zijn te vinden op de toernooisite. Op 10 december, ijs en weder dienende, beleeft dit circus zijn laatste speeldag.



Een deel van de Paardensprong D1 tijdens de lunchpauze (Jonas Hilwerda en Joep Scheerhorn; foto website JCC)


Verslag speeldag 1 en 2