KNSB-jeugdclubcompetitie 2011
(fvH)

Vorige week zaterdag vond in Amersfoort de vierde en laatste speeldag plaats van de landelijke clubcompetitie voor jeugdteams.

In de Meesterklasse C (t/m 14 jaar) eindigde Unitas C1 op een mooie zesde plaats. Het team speelde in ronde 7 gelijk tegen Sneek (met de 1800-speler Selwin Keuning aan bord 1) en won in de laatste ronde met 3-1 van JSC Opsterland C1. Niet alleen sloot Unitas daarmee de competitie met een goed gevoel af, maar het team viel ook nog net in de prijzen - al was het wel een beetje jammer dat de eindstand pas dermate laat beschikbaar was dat men daar pas thuis achterkwam. Toen Unitas tijdens de prijsuitreiking naar voren werd geroepen om de beker voor de zesde plaats in ontvangst te nemen, zaten de kids en de begeleiders al hoog en breed bij de McDonalds.
Adrian Kuiper bleef winnen en eindigde op en prachtige 6 uit 6, maar hij werd daarmee geen topscorer omdat hij twee wedstrijden niet meespeelde. HMC, met kopman Lars Vereggen, werd kampioen.
Op de website van Unitas staat een uitgebreid verslag annex nabeschouwing.

In de Meesterklasse D (t/m 12 jaar) staagde de Paardensprong er in de drie ronden op de slotdag niet in de onderkant van de ranglijst te verlaten. De Hunzeborghbewoners verloren in ronde 7 en 8 met ruime cijfers, en sloten het toernooi af met een oneven-bye (4-0).
Joep Scheerhorn werd teamtopscorer met 4 uit 8. VAS werd kampioen.
Ook op de website van de Paardensprong staat weer een uitgebreid verslag.

In de Promotieklasse A Midden Oost (t/m 20 jaar) eindigde Assen A1 op de derde plaats. De Drenthen wonnen in ronde 6 met van De Schaakmaat A2 en in de slotronde met zelfs 4-0 van Pallas.
Teamtopscorer werd niet NOSBO-rapidkampioen Ivo Maris, maar Arjan Dwarshuis (met 4½ uit 6).

Alle overige uitslagen, standen, verslagen foto's en video's zijn te vinden op de toernooisite. Op 10 december, ijs en weder dienende, beleeft dit circus zijn laatste speeldag.



HMC C1, kampioen Meesterklasse C (foto website JCC, Lennart Ootes)


Verslag speeldag 1 en 2 | Verslag speeldag 3