Nederlands Kampioenschap E-teams 2011

Moira-Domtoren wint NK E-teams 2011

Het NK voor E-teams (clubteams van spelers t/m 10 jaar) dat zaterdag 21 mei j.l. in Groningen werd gehouden is na een spannende ontknoping gewonnen door SV Moira-Domtoren uit Utrecht. Het jeugdige viertal, bestaande uit Casper Schoppen, Joris Kokje, Sebastian Halfhide en Oele Dijkhuis, stond bij het ingaan van de laatste ronde op de 3e plaats, met twee matchpunten achterstand, maar haalde daarin fors uit. Men won zelf met 3˝-˝ van ZSC-Saende, terwijl koploper Klim-op uit Capelle a/d IJssel met 1˝-2˝ onderuit ging tegen Chesscool. Omdat ook de nummer 2, Schaakmaat uit Apeldoorn een matchpunt liet liggen (tegen de kampioen van 2010 en 2009, ESV uit Eindhoven) eindigde Moira-Domtoren op een half bordpunt voorsprong op een drietal achtervolgers.
Robby Kevlishvili (Promotie Zoetermeer) werd individueel topscorer met 7 punten uit 7 partijen. Casper Schoppen van Moira-Domtoren werd in dit klassement tweede met 6˝ uit 7.
Van de vier deelnemende teams uit de NOSBO eindigde De Paardensprong 1 het hoogst, op een gedeeld achtste plaats met 9 matchpunten. Debutant SC Ten Boer werd 18e met 7 punten, terwijl de Paardensprong 2 en 3 respectievelijk 6 en 4 mp behaalden. Ruben Bourgonjen van Ten Boer scoorde ook een heel fraai individueel resultaat: 6 punten uit 7 partijen.

De organisatie, de deelnemers en de toeschouwers kunnen terugkijken op een zeer spannend en sfeervol toernooi.

Eindstand en alle uitslagen (ook individueel)

Inmiddels zijn ook alle foto's gepubliceerd (zie menu).

Nederlands kampioen E-teams 2011: SV Moira-Domtoren


Welkom op de website van het NK E-teams 2011, dat op zaterdag 21 mei a.s. gehouden wordt in het Willem Alexander Sportcentrum te Groningen.
Dit is het officiële Nederlands Kampioenschap Schaken voor clubteams tot en met 10 jaar.
De organisatie is, net als in 2009 en 2010, in handen van de Noordelijke Schaakbond (NOSBO).

Aan het NK E-teams nemen 40 teams deel van elk vier kinderen. Er worden zeven ronden gespeeld volgens het Zwitsers systeem, met een bedenktijd van 15 minuten + 3 seconden per zet per speler per partij.
Bij aankomst (na de registratie) wordt van ieder team een groepsfoto gemaakt. Tussen de partijen door kunnen de kinderen een partijtje Raindropchess doen en er zijn nog tal van andere activiteiten. In het sportcentrum is een restaurant aanwezig waar drinken en overige versnaperingen verkrijgbaar zijn. De organisatie biedt vijf lunchpakketten aan per team.

U wordt op 21 mei tussen 9.30 en 10.30 uur verwacht op de volgende speellocatie:

Willem Alexander Sportcentrum
Zernikeplein 17
9747 AS Groningen.

Het Willem Alexander Sportcentrum bevindt zich op de ZernikeCampus, aan de noordwestkant van de stad Groningen.
Vanaf het NS-station Groningen rijdt bus 11 (richting Zernike) in ongeveer 20 minuten naar de ZernikeCampus.
Komt u met de auto dan kunt u parkeren op P4, aan de achterzijde van het Sportcentrum. Dit is voor deelnemers en bezoekers aan het toernooi gratis.

Op de toernooidag is de organisatie bereikbaar op 06-23593959, en na het toernooi per e-mail via de website van de NOSBO.

 
[webmaster]