Nederlands Kampioenschap E-teams 2010

ESV prolongeert titel

Het NK voor E-teams (clubteams van spelers t/m 10 jaar) dat zaterdag 22 mei j.l. in Groningen werd gehouden is net als vorig jaar gewonnen door ESV uit Eindhoven. Het team bestond dit jaar uit Luuk Baselmans, Ties Schalij, Kritin Motamarri en Sourav Bhattacharjee.
Werd het kampioenschap vorig jaar nog beslist op bordpunten, dit jaar haalde ESV de titel met 2 matchpunten voorsprong overtuigend binnen. Alleen in de derde ronde moesten de Eindhovenaren een gelijkspel toestaan, aan Schaakmaat 1, de andere zes duels werden in winst omgezet. Daardoor eindigde de kampioen op 13 matchpunten uit 7 wedstrijden. In de slotronde versloeg ESV naaste concurrent Leiderdorp met grote cijfers (3˝-˝), waardoor SC Sneek met 11 matchpunten de tweede plaats voor zich kon opeisen. MSV-VSM eindigde in een pelotonnetje 10-punters met een duidelijke voorsprong in bordpunten als derde.

Van de vier deelnemende teams uit de NOSBO eindigde De Paardensprong 1 het hoogst, op een fraaie negende plaats met 9 matchpunten. SC Groningen haalde evenveel matchpunten maar 3 bordpunten minder, Paardensprong 2 eindige keurig in de middenmoot en het onervaren team van SV Unitas haalde toch nog vijf matchpunten binnen.

Topscorer werd Anna Maja Kazarian (Sneek) met 7 uit 7. Acht spelers scoorden 6 punten uit 7 partijen.

De organisatie, de deelnemers en de toeschouwers kunnen terugkijken op een spannend en sfeervol toernooi. In 2011 vindt het NK E-teams voor de derde maal plaats in 'Schaakstad Groningen'.

Nederlands kampioen E-teams 2010: ESV (Eindhoven)

Oplossingen prijsvraag | Programmaboekje


Welkom op de website van het NK E-teams 2010, dat op zaterdag 22 mei a.s. gehouden wordt in het Willem Alexander Sportcentrum te Groningen.
Dit is het officiële Nederlands Kampioenschap Schaken voor clubteams tot en met 10 jaar.
De organisatie is net als 2009 en, ijs en weder diendende in 2011, in handen van de Noordelijke Schaakbond (NOSBO) - in samenwerking met Stichting Schaakstad Groningen. Deze stichting is in 2008 opgericht met als voornaamste doelstelling om de krachten van de bestaande Groningse schaakorganisaties te bundelen en uit te bouwen.

Aan het NK E-teams nemen 40 teams deel van elk vier kinderen. Er worden zeven ronden gespeeld volgens het Zwitserse systeem, met een bedenktijd van 20 minuten per speler per partij.
Bij aankomst (na de registratie) wordt van ieder team een groepsfoto gemaakt. Tussen de partijen door zijn er de nodige nevenactiviteiten: vechtschaken tegen de Beer (daarvoor heeft de organisatie Geon Knol, clubkampioen van SV Unitas, en Eric-Jan Hummel weten vast te leggen), aanschuifsimultaantjes, een oploswedstrijd, een levensgroot tuinschaakspel en nog veel meer.
In het sportcentrum is een restaurant aanwezig waar drinken en overige versnaperingen verkrijgbaar zijn. De organisatie biedt vijf lunchpakketten aan per team.

U wordt op 22 mei tussen 9.30 en 10.30 uur verwacht op de volgende speellocatie:

Willem Alexander Sportcentrum
Zernikeplein 17
9747 AS Groningen.

Het Willem Alexander Sportcentrum bevindt zich op de ZernikeCampus, aan de noordwestkant van de stad Groningen.
Vanaf het NS-station Groningen rijdt bus 11 (richting Zernike) in ongeveer 20 minuten naar de ZernikeCampus.
Komt u met de auto dan kunt u parkeren op P4, aan de achterzijde van het Sportcentrum. Dit is voor deelnemers en bezoekers aan het toernooi gratis.

Na afloop van het toernooi is de organisatie bereikbaar op 050-5337784.

 

Webmaster: Mat in 2 (F. van Hamond)